CAD automatisering

CAD Automatisering

Automatisering voor uw bedrijf

CAD automatisering is de toekomst voor (MKB) bedrijven met schaalbare/variabele producten. Door middel van verschillende software en plug-ins kunnen wij uw 3D CAD modellen zo automatiseren. Aangestuurd door middel van een gebruiksvriendelijke interface kan elke mogelijke configuratie automatisch gegenereerd worden. Automatische output van onder andere 3D CAD modellen, 2D technische tekeningen, stuklijsten, offertes, productiefiles (zoals DXF, STEP), werkinstructies en inkooplijsten. Ook het koppelen met een PDM en/of ERP systeem is mogelijk. Met Solidworks CAD automatisering via Driveworks kan veel tijd bespaart worden op standaard engineer werkzaamheden. 

Elke situatie is anders en de automatisering is dan ook maatwerk, samen met de klant maken we een case hiervoor aan welke we samen afstemmen en het plan van aanpak maken. Wij passen ons dus aan op uw wensen en werkmethodiek van uw engineering en bedrijfsprocessen.

 

N

Wij werken met de Driveworks plugin voor SolidWorks

Meer tijd over dankzij automatisering

Benieuwd naar de mogelijkheden?

 

Het automatiseren van uw CAD systeem en product portfolio maakt dat uw engineers meer tijd en ruimte krijgen om met innovaties bezig te zijn en daarbij bent u als organisatie minder afhankelijk van de beschikbaarheid van engineers op de inmiddels krappe arbeidsmarkt. Ook biedt het een standaardisatie/borging voor u, uw sales en inkoopafdeling en de klant naar welke mogelijkheden u standaard aanbiedt zonder dat uw engineers complexe en tijdrovende projecten gaan uitvoeren.

Werking: Een huidige product(groep) wordt geautomatiseerd doormiddel van Driveworks. 

Het eindproduct van het automatiseren is een (soort van) configurator. In deze configurator kunnen parameters ingevoerd worden. Hierna stuurt de configurator SolidWorks aan om alle gewenste CAD modellen en tekeningen te genereren op basis van die parameters. Naast de generatie van de CAD modellen in SolidWorks kan DriveWorks ook andere documenten generen. Denk aan stuklijsten, offertes, Excel bestanden en is het te koppelen met ERP systemen zoals Exact Online.

Toepasbaarheid: Het automatiseren van CAD is bijna ongelimiteerd in wat de mogelijkheden zijn. Maar de ROI is natuurlijk afhankelijk hoeveel engineeringstijd je bespaard. Daarom ligt de toepassing vaak in (gestandardiseerde) productgroepen die vaak hertekend worden en/of veel tekenwerk vereisen.

Voordelen

P

Ideaal voor high mix low volume product groepen

P

Fouten reduceren

P

Het CAD automatiserings proces gaat vaak gepaard met standardisatie van de product(groep)

P

Engineer is geen tijd meer kwijt aan repeterend tekenwerk en kan zich focussen op complexe projecten

P

Repeterend tekenwerk elimineren

Mogelijkheden

P

Koppeling met PDM en/of ERP systeem mogelijk

P

Automatisch generen van 3D modellen, 2D tekeningen

P

Aansturing van configurator kan door niet-engineer gedaan worden. Bijvoorbeeld sales kan direct een offerte genereren.

Gelijk iemand spreken?

+31(0)180201666

Een mail versturen?

info@Protech3dsolutions.com